Nieuwsbrief oktober-november 2022

Groep in de kijker: Lynx

Deze maand zetten we onze springgroep Lynx in de kijker. Deze groep focust vooral op trampoline en tumbling. De groep bestaat uit 11 enthousiaste gymnasten, deze leuke bende wordt afwisselend begeleid door 3 jonge trainers: Fleur, Staf en Nathan. Samen proberen ze elke training leuk en leerzaam te maken!

Info turnkampen

Wil jij tijdens de zomervakantie ook graag je benen strekken en nieuwe dingen leren? Dan is dit je kans! We turnen in kleine groepen waarbij alle toestellen, tumbling en trampoline aan bod komen. Het turnkamp is uitsluitend voor recreatieve gymnasten van de Koninklijke Turnkring Aalst (2022-2023).

Opgelet: We turnen in kleine groepen waarbij alle toestellen, tumbling en trampoline aan bod komen, ook voor gymnasten die doorheen het turnjaar enkel in een dierengroep zaten.

Waar?
▪ Turnzaal Sportcomplex Schotte

Wanneer?
▪ WEEK 1: maandag 3 juli t.e.m. vrijdag 7 juli 2023 (5 dagen) van 9u tot 16u. Voor de groepen: kleuters +, wit, wit pro, geel, pré-competitie en jongens 1
▪ WEEK 2: maandag 10 juli 2023 t.e.m. vrijdag 14 juli 2023 (5 dagen) van 9u tot 16u.Voor gymnasten van de oranje, teens, rood, paars, groen, blauw, grijs, zwart, poema, panter, lynx, cheetah, jongens 2 en jongens 3
▪ Er is opvang voorzien 30 min. voor (8u30) en na (16u30).

Kostprijs?
▪ €150 per lid voor 5 volledige dagen (drankjes en tussendoortjes inbegrepen)

Inschrijven?
▪ Vanaf zaterdag 7 januari 2023 tot 31 mei 2023.
▪ Je kan enkel inschrijven voor een volledige dag van 9u tot 16u.
▪ De plaatsen voor de zomerkampen zijn beperkt, wees er snel bij!

Begint het al te kriebelen?
Stuur dan vanaf 7 januari 2023 een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de gegevens van je kind
(naam + geboortedatum + zomerkamp week X + huidige turngroep + Gsm-nummer van één van de ouders + eventuele allergieën)

Het inschrijvingsbedrag kan overgeschreven worden op rekeningnummer BE81 7440 6273 3024 met vermelding TURNKAMP 2023 + NAAM GYMNAST + ZOMERKAMP WEEK X.
De inschrijving is pas geldig na het ontvangen van het verschuldigde bedrag. U ontvangt steeds een bevestiging van uw inschrijving via mail.
Bij te weinig inschrijvingen gaat het turnkamp niet door, daarvan brengen we u tijdig persoonlijk op de hoogte.

Komst van de Sint

Onze brave gymnasten kregen een pakje van de Sint en zijn pieten. Onze jongste gymnasten werden opgeleid tot echte Pieten met een heuse pietentraining. Gelukkig was iedereen geslaagd en kregen zij van de Sint en zijn pieten een echt pietendiploma!

Hoofdsponsor

Vanaf dit seizoen verwelkomen wij BINKVM als nieuwe hoofdsponsor. Wij willen hen eerst en vooral bedanken voor hun vertrouwen en steun. Op regelmatige basis zullen wij hen dan ook in de kijker zetten. Daarnaast zal je hun logo ook zien schitteren op onze vernieuwde clubkledij die binnenkort gelanceerd wordt. Binkvm is hoofdzakelijk tewerkgesteld in de industriesector. U kan beroep doen op hen voor riggerwerken, industriële verhuis, montagewerken en onderhoudswerken. Zij streven naar een optimale dienstverlening waarbij veiligheid en kwaliteit centraal staan. Interesse? Contacteer hen op het nummer 0473 63 89 38 (Brusselbaan 16, 9320 Aalst)

Helpende handen

Onze cel sponsoring kan wel wat extra ondersteuning gebruiken. Heb jij zin om hier mee je schouders onder te zetten? Dan ben je meer dan welkom!
Ook als je zelf graag sponsor wordt, mag je ons zeker contacteren!
Stuur gerust een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stage acro

Voor de eerste keer organiseerde onze ACRO-groep een stage met overnachting. Ze turnden in Schotte en overnachtten in het JVC te Schotte. Te voet naar training dus. Op donderdag kregen ze hoog bezoek! Niemand minder dan Kim Bergmans, wereldkampioene ACRO, kwam mee training geven!

Naast hard en veel trainen, was er ook plaats voor ontspanning: ▪ Een filmavond ▪ Een fuif ▪ Avondspelletjes ▪ Een uitstap naar het zwembad in Dendermonde ▪ Bakactiviteit met de kleinsten ▪ Thematrainingen ▪ ... Het werd een mooie combinatie van inspanning & ontspanning. Voor herhaling vatbaar dus! We sloten af met een 'open training'.
Alle ouders konden komen kijken wat hun kind geleerd had tijdens de stage. En of ze verschoten van de vooruitgang!

API

De club beschikt over gedragscodes voor gymnasten, ouders, bestuur en trainers. Deze zijn allen terug te vinden op onze website. Inschrijving in onze club houdt in dat zowel gymnast als ouder akkoord gaat met deze gedragscode en deze zal naleven. Trainers, bestuur en juryleden ondertekenen elk jaar deze gedragscode.

Ook op de website van onze club kan je het document terugvinden. We vinden het als club belangrijk om correct gedrag van elke betrokken persoon na te streven. Is er echter toch een zorg of vraag hieromtrent dan kan je terecht bij onze API: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij de API kunnen gymnasten, ouders, trainers, begeleiders of andere betrokkenen van de club terecht met een vraag, vermoeden of klacht bij mogelijk grensoverschrijdend gedrag.
Contacteer de API van onze club, via een invulformulier op onze website en discretie is verzekerd.

Dag van de trainer

10 december 2022 is het opnieuw dag van de trainer. Vanuit de club willen wij al onze trainers en assistent-trainers bedanken voor hun eeuwige inzet. Telkens opnieuw geven zij het beste van zichzelf om onze gymnasten te ondersteunen en op te leiden. Samen met de gymnasten vormen zij het hart van onze club. Denken jullie er die dag eventjes aan om jullie trainer te overladen met berichtjes?

Opstart G-gym

Op zaterdag 12 november gingen we van start met onze reeks G-gym trainingen. Zeven enthousiaste G-gymnasten en evenveel begeleiders hebben genoten van de uitdagingen op maat. Wij kijken al uit naar de volgende zaterdag! Wil je meer weten over onze G werking, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voorlopig rijbewijs halen met Sportwijk Schotte

Dankzij de werking van onze clubs, kan je gezin zich elke week uitleven op onze Aalsterse sportvelden of zalen.

Door de samenwerking van onze clubs binnen Sportwijk Schotte gaan wij echter nog een stapje verder. Samen zijn ze we er immers van overtuigd dat sport ons niet alleen verbindt, maar dat we ook verder kunnen gaan dan sporten alleen. Daarom werkt onze Sportwijk steeds aan unieke projecten en samenwerkingen.

Wij stellen jullie met trots onze nieuwe samenwerking voor! Haal jouw voorlopig rijbewijs in 1 dag dankzij Directtheorie.be en Sportwijk Schotte
Wil jij, jouw zoon, dochter, broer of zus binnenkort hun rijbewijs halen?
Directtheorie.be helpt je te slagen voor het theoretische rijexamen en zo in 1 dag je voorlopig rijbewijs Categorie B te halen.

De cursus vindt plaats in onze locatie ‘De Portier’ – Kapellekensbaan 6, 9320 Aalst
De sessies vinden telkens plaats tussen 08:00 tot 14:00
Na de cursus krijg je gratis vervoer naar het examencentrum in Erembodegem om dezelfde dag nog het examen af te leggen.
Je krijgt gratis ontbijt/lunch tijdens de cursus.

Geniet tot 31/01/2023 van onze unieke promotie!
Dankzij de samenwerking tussen onze clubs en DirectTheorie.be, kan je de eenvoudigste cursus van Vlaanderen nu volgen voor de promotieprijs van €90 in plaats van €110.
Inschrijven op deze promotie kan met deze code: SCHOTTE90
Aan te melden via http://directtheorie.be
Te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Te bellen naar 0493160645
Na jouw inschrijving krijg je een mailtje met praktische informatie en een bevestiging van jouw inschrijving.

Terugblik eetfestijn

De turnkring wil iedereen nog eens extra bedanken die aanwezig was op ons eetfestijn. Zowel ter plekke als afhaal, we vonden het fijn dat jullie zo massaal aanwezig waren.

Ook aan iedereen die meegeholpen heeft om hier een succes van te maken, een welgemeende dank je wel!

We zetten ook graag de winnaar van de tombola nog even in de kijker. Lien De Vadder, nicht van Acro gymnast Fleur Cautaert, hier samen te zien op de foto.
Gewicht was 4,715 kg. Lien zat er het dichtste bij met haar gok van 4,713 kg.

Kalender

▪ 27 en 30 november “Ouder Kind training kleutergroepen” (zoals gecommuniceerd)
▪ 10 december 2022 “Dag van de trainer”
▪ 17 en 18 december 2022 “Gymgala” waaraan 2 van onze gymnasten deelnemen
▪ 23 december 2022 – Laatste dag training recreanten groepen voor de kerstvakantie

 

Image
Image